Cum să alegeți un dispozitiv autentic pentru terapie cu lumină

Asigurați-vă că achiziționați un produs autentic și eficient. Ghidați-vă după următoarele indicații în cazul tuturor aparatelor de terapie pe bază de lumină, inclusiv aparatele cu lumină pentru tratarea TAS, alarmele de trezire și produsele pentru îngrijirea pielii:

Certificat ca dispozitiv medical

Produsele pentru terapia pe bază de lumină trebuie să fie certificate conform Directivei cu privire la dispozitivele medicale (CE93/42) și să fie conforme cu standardele europene de fabricație; în plus, trebuie să poarte marcajul corect (de ex., CE0120).

Îndrumări pentru durata tratamentului și distanța față de piele

Intensitatea luminii scade în mod dramatic odată cu distanța. O durată de tratament scurtă este posibil să fi fost măsurată în mod nepotrivit de aproape. Căutați îndrumările clare referitoare la distanță pentru a afla cât de puternică este lumina și dacă se va potrivi sau nu modului în care o veți utiliza.

Filtrarea luminii UV

Majoritatea oamenilor nu cunosc pericolele luminii UV (ultraviolete) dăunătoare. Produsele pentru terapie pe bază de lumină care sunt proiectate în mod corespunzător vor avea încorporate ecrane și filtre speciale pentru a garanta că nivelurile de UV sunt neglijabile.

Rezultate dovedite în studii clinice

Căutați studii efective cu privire la produs (de ex., Bodyclock) sau - mai frecvente - studii clinice precedente care au arătat că același tip de expunere la lumină este benefică (de ex., Arabica).

Perioada de testare la domiciliu

Terapia pe bază de lumină vă poate schimba cu adevărat situația, dar dacă nu sunteți convins(ă), aceasta poate părea un risc costisitor. Companiile cu renume vă vor oferi o perioadă de testare la domiciliu astfel încât să puteți încerca produsul.

 

Considerații suplimentare de căutat cu privire la aparatele pe bază de lumină pentru tratarea TAS:

Măsurători ale intensității luminii (în lucși) verificate în mod independent

Lux este unitatea de măsură a intensității luminii pentru ochi. Nu ar trebui să vă bazați numai pe cuvântul producătorului în ceea ce privește intensitatea lămpilor lor.

Măsurători ale intensității luminii (în lucși) asociate cu distanța

O descriere a unui produs care promite o intensitate de 10.000 de lucși nu are nicio valoare dacă nu este asociată cu o distanță practică. Un aparat pe bază de lumină care produce 10.000 de lucși atunci când această intensitate este măsurată la 1 cm depărtare poate emite numai 500 de lucși la o distanță mai utilă, de 50 cm. Căutați recomandările producătorului atunci când poziționați aparatul pe bază de lumină pentru tratarea TAS în vederea tratamentului.

Fiți atent(ă) la lumina albastră

Utilizarea numai a luminii albastre este încă investigată. În timp ce lungimile de undă din porțiunea albastră a spectrului sunt cele mai eficiente în influențarea ceasului circadian și sunt benefice în tratarea TAS și a tulburărilor circadiene, nu există nimic în prezent care să sugereze că lumina albastră singură este mai bună decât terapia pe bază de lumină cu spectru complet. Mai mult, nu există studii cu privire la efectele pe termen lung ale utilizării numai a luminii albastre.

Etichete: 

Clear - tratament acnee cu lumină
999 RON

Tratați acneea ușoară până la moderată, fără efecte secundare și fără bătaia de cap pe care o presupun medicamentele. Lumina roșie ameliorează inflamația, iar lumina albastră omoară bacteriile care cauzează acneea.

Lampa terapeutică Arabica
999 RON

Arabica este un aparat pe bază de lumină cu energie cu valoare ridicată, care oferă rezultate impresionante și care poate fi utilizat în mod convenabil la domiciliu.

Bodyclock STARTER 30
499 RON

STARTER 30 este aparatul Bodyclock cel mai accesibil, modul ideal de a vă trezi cu ajutorul luminii.

Lampa terapeutică Brightspark
1299 RON

Brightspark este un aparat mic, dar puternic, pe bază de lumină pentru tratarea TAS, un aparat versatil pentru utilizare acasă sau la locul de muncă.

Bodyclock GO 75
599 RON

GO 75 cuprinde o varietate de sunete trezire din care puteţi alege şi care se potrivesc cu lumina, incluzând sunetul specific Big Ben şi un cor al păsărilor care cântă în zori.

Lampa terapeutică Desklamp
1299 RON

Desklamp cu iluminare cu control prin atingere emite lumină îmbunătățită și reglabilă pentru tratarea TAS acasă sau la birou.

Bodyclock ACTIVE 250
699 RON

ACTIVE 250 adaugă opţiuni audio la setările versatile de lumină pentru a crea în dormitor o lumină pentru toate condiţiile.

Zip
899 RON

Zip este un dispozitiv portabil pentru tratarea TAS și a efectelor diferenței de fus orar, care combină lumini de energizare mai mari cu LED-uri speciale.

Bodyclock IRIS 500
1099 RON

IRIS 500 combină aromaterapia cu beneficiile unui răsărit sau apus cu lumină graduală.

Lampa terapeutică Brazil
1499 RON

Brazil este cea mai puternică lampă terapeutică, cu becuri strălucitoare cu spectru complet, destinată tratării TAS în sesiuni de numai 30 de minute pe zi.