Ce înseamnă lux?

Lux este o măsură a intensității luminii vizibile primite de un subiect într-un punct dat. Întrucât lumina este cea mai strălucitoare și cea mai puternică în punctul sursă al acesteia și devine mai puțin intensă odată cu distanța, nivelul de lucși specificat pentru orice aparat pe bază de lumină este semnificativ numai dacă se menționează și la ce distanță este acest nivel.

Brazil, aparatul nostru pe bază de lumină cel mai puternic furnizează, cu ușurință, 10.000 de lucși la 35 de cm; luminile mai mici sunt mai puțin strălucitoare și pentru a primi un nivel de 10.000 de lucși ar trebui să le țineți aproape, însă acest lucru nu este întotdeauna practic sau confortabil și, în schimb, trebuie să le utilizați mai mult timp.

Cercetarea inițială efectuată cu privire la tratamentul TAS (tulburarea afectivă sezonieră) de către Dr. Normal Rosenthal a întrebuințat aparate pe bază de lumină care furnizau subiecților 10.000 de lucși, iar această măsură este utilizată încă drept nivel standard atât pentru o terapie eficientă pe bază de lumină, cât și atunci când se compară performanța aparatelor pe bază de lumină. Acum știm, pe baza cercetărilor recente, că sunt importanți și alți factori, precum lungimea de undă a luminii emise.

Etichete: 

Lampa terapeutică Arabica
999 RON

Arabica este un aparat pe bază de lumină cu energie cu valoare ridicată, care oferă rezultate impresionante și care poate fi utilizat în mod convenabil la domiciliu.

Lampa terapeutică Brightspark
1299 RON

Brightspark este un aparat mic, dar puternic, pe bază de lumină pentru tratarea TAS, un aparat versatil pentru utilizare acasă sau la locul de muncă.

Lampa terapeutică Desklamp
1299 RON

Desklamp cu iluminare cu control prin atingere emite lumină îmbunătățită și reglabilă pentru tratarea TAS acasă sau la birou.

Lampa terapeutică Brazil
1499 RON

Brazil este cea mai puternică lampă terapeutică, cu becuri strălucitoare cu spectru complet, destinată tratării TAS în sesiuni de numai 30 de minute pe zi.