Terapia pe bază de lumină este sigură?

Luminile strălucitoare utilizate în terapia pe bază de lumină sunt extrem de sigure și nu există indicii că aparatele pe bază de lumină sau vizierele pe bază de lumină cauzează vătămări oculare. Acestea produc doar o cantitate foarte mică de lumină UV (ultravioletă) - mult mai mică decât cantitatea normală de lumină naturală -, așa încât, dacă sunteți îngrijorat(ă) în privința pielii dumneavoastră sau dacă vi s-a spus să evitați lumina UV, acest lucru nu va fi o problemă.

Câteva persoane prezintă efecte secundare, dar acestea se manifestă, de obicei, la nivel ușor, incluzând dureri de cap, oboseală a ochilor, greață și hiperactivitate. Acestea pot fi rezolvate, de obicei, prin oprirea aparatului, urmând ca pe parcursul următoarelor câteva zile să testați pentru a vedea care este durata de tratament care vi se potrivește cel mai bine. Alte persoane au raportat cazuri de insomnie și, adesea, aceasta se datorează utilizării luminii prea aproape de ora culcării.

Lumie îi sfătuiește pe toți cei care suferă de probleme oculare majore să consulte un specialist înainte de a începe orice formă de terapie pe bază de lumină.

Deși nu se întâmplă foarte frecvent, unii copii dezvoltă TAS, iar utilizarea unei lumini de către aceștia este perfect sigură. Nu uitați că aceste aparate sunt dispozitive electrice, așa încât copiii mai mici trebuie întotdeauna supravegheați. În mod sigur nu este o problemă să lăsați lumina aprinsă în timp ce în încăpere se află copii sau dacă aceștia vin și stau împreună cu dumneavoastră atunci când vă administrați terapia pe bază de lumină.

S-au efectuat foarte puține cercetări cu privire la copiii mici și terapia pe bază de lumină, așa încât, pentru siguranță, Lumie recomandă să luați măsuri pentru ca aceștia să nu fie expuși de aproape la lumină.

Toate dovezile sugerează că terapia pe bază de lumină este sigură în timpul sarcinii. Mai mult, unii cercetători examinează în prezent utilizarea luminilor în locul medicamentelor pentru tratarea depresiei la femei însărcinate și la cele care suferă de depresie perinatală.

Etichete: 

Lampa terapeutică Arabica
999 RON

Arabica este un aparat pe bază de lumină cu energie cu valoare ridicată, care oferă rezultate impresionante și care poate fi utilizat în mod convenabil la domiciliu.

Lampa terapeutică Brightspark
1299 RON

Brightspark este un aparat mic, dar puternic, pe bază de lumină pentru tratarea TAS, un aparat versatil pentru utilizare acasă sau la locul de muncă.

Lampa terapeutică Desklamp
1299 RON

Desklamp cu iluminare cu control prin atingere emite lumină îmbunătățită și reglabilă pentru tratarea TAS acasă sau la birou.

Lampa terapeutică Brazil
1499 RON

Brazil este cea mai puternică lampă terapeutică, cu becuri strălucitoare cu spectru complet, destinată tratării TAS în sesiuni de numai 30 de minute pe zi.