Terapia cu lumină la locul de muncă

Terapia cu lumină la locul de muncă

Chiar și cei mai sănătoși oameni pot suferi de pe urma orelor suplimentare la locul de muncă. Prea des, soluția nu foarte sănătoasă este aceea de a bea încă o cafea sau o băutură energizantă. Deși acestea sunt stimulatoare, soluția respectivă nu ne ajută să funcționăm la capacitate maximă.

După-amiaza este punctul cu capacitatea cea mai redusă a zilei la locul de muncă, iar iarna este cel mai rău moment pentru absenteism. Cercetările arată că o mare parte din această situație are legătură cu anxietatea, stresul și depresia. Depresia și lipsa energiei - simptome ale TAS - se manifestă la nivelurile cele mai mari în timpul lunilor ianuarie și februarie, atunci când cantitatea de lumină strălucitoare disponibilă în mod natural este cea mai mică.

Unele persoane nu au nicio opțiune în privința expunerii lor la lumină, lucrând în timpul nopții. Ceasului lor biologic, responsabil pentru tiparele de somn și trezire, îi este greu să se adapteze rapid la tiparele de somn inversate. Le este greu să se simtă vioi în timpul unei ture de noapte sau să doarmă bine în ziua următoare.

Îmbunătățirea productivității prin intermediul terapiei pe bază de lumină

Un ceas biologic dereglat este motivul pentru care avem momente la locul de muncă în care ne simțim leneși și ne este greu să ne concentrăm și să ne continuăm munca. Lumina strălucitoare de la un aparat special pe bază de lumină sau trezirea cu ajutorul aparatului Bodyclock vă dă un plus de energie naturală care vă va susține rezultatele pe durata întregii zile.

Biroul cel mai luminat asigură numai aprox. 500 de lucși în comparație cu cei 2.500 de lucși ai aparatelor Desklamp și Zip și cu cei 10.000 de lucși ai aparatului Brightspark, care sunt toate proiectate pentru a putea fi folosite cu ușurință la locul de muncă. Expunerea la lumină strălucitoare la locul de muncă, chiar și numai pentru o durată scurtă de 15 minute, poate preveni scăderea de energie specifică mijlocului după-amiezii. Tratarea simptomelor TAS cu ajutorul luminii poate înlătura multe dintre cauzele absenteismului din timpul iernii.

Studiile arată că un ceas biologic dereglat din cauza turelor de noapte poate fi tratat cu eficacitate prin intermediul expunerii la lumină strălucitoare în timpul nopții, determinând o amplificare a stării de trezie, a rezultatelor și a calității somnului din timpul zilei. NASA a fost prima organizație care a utilizat în mod practic luminile pentru a modifica ritmurile circadiene. NASA utilizează în continuare terapia pe bază de lumină pentru astronauți și echipajul de la sol.

Oricare ar fi orele dumneavoastră de lucru, o cantitate de lumină suplimentară atunci când sunteți treaz(ă) vă va ajuta ceasul biologic să se convingă că este zi, astfel încât să fiți alert(ă) atunci când trebuie să fiți astfel și să dormiți mai bine atunci când ajungeți acasă.

Lampa terapeutică Brightspark
1299 RON

Brightspark este un aparat mic, dar puternic, pe bază de lumină pentru tratarea TAS, un aparat versatil pentru utilizare acasă sau la locul de muncă.

Lampa terapeutică Desklamp
1299 RON

Desklamp cu iluminare cu control prin atingere emite lumină îmbunătățită și reglabilă pentru tratarea TAS acasă sau la birou.