Terapia cu lumină pentru sănătatea femeilor

Terapia cu lumină pentru sănătatea femeilor

S-a constatat că lumina strălucitoare joacă un rol din ce în ce mai mare în tratarea problemelor de sănătate specifice femeilor. Aceasta are capacitatea de a regla ciclul menstrual, de a ameliora simptomele sindromului premenstrual (SPM) și de a ajuta în cazul depresiei din timpul și după sarcină. Aparatele pe bază de lumină de la Lumie oferă o gamă de opțiuni de terapie pe bază de lumină strălucitoare, care poate fi folosită în orice moment al zilei, acasă, la birou sau atunci când călătoriți.

Sindromul premenstrual

Un studiu a arătat că lumina strălucitoare artificială din timpul lunilor de iarnă - similară tratamentului TAS - poate inversa simptomele de sindrom premenstrual - SPM. Un alt studiu, în care femeile au utilizat un aparat pe bază de lumină timp de 30 de minute/zi în timpul ultimei săptămâni a ciclului lor, a dovedit îmbunătățiri ale dispoziției și simptomelor fizice în 89 % dintre cicluri. Reduceri semnificative au fost constatate și în cazul depresiei premenstruale, ducând la ideea că lumina strălucitoare poate oferi o alternativă la tratamentul farmaceutic al tulburărilor premenstruale.

Depresia postnatală (depresia postpartum sau perinatală)

Depresia perinatală - depresia manifestată în cele câteva săptămâni dinaintea și de după naștere - afectează între 10 % și 20 % dintre femeile însărcinate. Aceasta are consecințe enorme asupra sănătății mamei și a copilului. Este o problemă complexă deoarece multe tratamente obișnuite pentru depresie ar afecta mama, copilul sau lactația.

Terapia pe bază de lumină strălucitoare este o alternativă antidepresivă atrăgătoare, întrucât implică un cost redus, poate fi folosită acasă și nu are practic niciun efect secundar. Un studiu deschis cu privire la terapia pe bază de lumină aplicată dimineața pentru tratarea depresiei antepartum - depresia din ultimul trimestru de sarcină - a demonstrat o îmbunătățire a ratei de depresie de 49 % după numai trei săptămâni. Luminile utilizate au avut 10.000 de lucși, echivalentul aparatelor pe bază de lumină, de dimensiune maximă, de la Lumie.

Fertilitatea

S-a arătat că lumina razelor de soare poate influența ciclul menstrual, determinând sporirea activității ovarelor în timpul lunilor de vară. Studiile au constatat, de asemenea, că expunerea la lumină strălucitoare poate influența hormonii de reproducere și poate crește rata ovulației, fiind utilizată și pentru a regla durata ciclului menstrual.

Legătura cu fertilitatea rămâne de testat, dar cercetătorii au sugerat că abilitatea de a influența frecvența și durata ovulației poate facilita mai bine metoda ritmică a controlului sarcinii și poate fi chiar o metodă promițătoare de învingere a infertilității.

Lampa terapeutică Arabica
999 RON

Arabica este un aparat pe bază de lumină cu energie cu valoare ridicată, care oferă rezultate impresionante și care poate fi utilizat în mod convenabil la domiciliu.

Lampa terapeutică Brightspark
1299 RON

Brightspark este un aparat mic, dar puternic, pe bază de lumină pentru tratarea TAS, un aparat versatil pentru utilizare acasă sau la locul de muncă.

Lampa terapeutică Desklamp
1299 RON

Desklamp cu iluminare cu control prin atingere emite lumină îmbunătățită și reglabilă pentru tratarea TAS acasă sau la birou.

Lampa terapeutică Brazil
1499 RON

Brazil este cea mai puternică lampă terapeutică, cu becuri strălucitoare cu spectru complet, destinată tratării TAS în sesiuni de numai 30 de minute pe zi.