Terapia cu lumină în sport

Terapia cu lumină în sport

Multe persoane consideră că a se trezi devreme pentru un antrenament fizic este o adevărată provocare, iar antrenarea în timpul lunilor de iarnă este mult mai dificilă decât în alte perioade ale anului. Dificultatea pe care o întâmpinăm atunci când trebuie să ne începem ziua poate fi cauzată de ceasul nostru biologic, ritmul intern zilnic care îi spune organismului când să doarmă și când să se trezească. Faptul că exercițiile ni se par mai dificile în timpul iernii se datorează în parte lipsei de lumină strălucitoare care ne afectează nivelurile energiei și dispoziția.

Pentru atleții profesioniști, un ceas biologic greșit sincronizat și un nivel mai redus de energie le afectează antrenamentul. În plus, se crede că acestea joacă un rol important și în performanțele pe care le obțin la evenimentele sportive. Multe recorduri mondiale din lumea sportului sunt depășite după-amiaza târziu sau seara devreme, atunci când mai multe funcții ale organismului își ating potențialul maxim. Evenimentele de anduranță sunt mai ușoare dimineața, atunci când temperatura corpului este mai scăzută. Întrecerea la momentul potrivit din ciclul circadian al atletului, ritmul zilnic din organismul său, poate fi un factor în cât de bune sunt performanțele sale. Rapiditatea cu care se adaptează la diferențele de fus orar este, de asemenea, un factor în evenimentele care au loc peste oceane.

Maximizarea performanțelor sportive cu ajutorul terapiei pe bază de lumină

Cea mai eficientă intervenție pentru reglarea ceasului biologic o reprezintă lumina strălucitoare. Lumina strălucitoare din timpul dimineții și al serii influențează producția de hormoni responsabilă pentru somn și starea de trezie. Trezirea cu lumină, prin intermediul aparatului Bodyclock, vă va ajuta să vă simțiți mai tonic(ă) și mai motivat(ă) pentru antrenament și vă va restabili ritmul intern pentru ca somnul și trezirea să fie mai ușoare în zilele următoare. Expunerea la un aparat pe bază de lumină în orice moment al zilei vă poate da un impuls instantaneu de energie și bună dispoziție.

Pentru sportivii și sportivele de performanță, aparatele pe bază de lumină pot accelera recuperarea de pe urma simptomelor diferenței de fus orar, pot amplifica motivația și energia pentru antrenamente și pot stimula starea de trezie în momente cheie pentru îmbunătățirea performanțelor.

Terapia pe bază de lumină are avantajul că este sigură, nu implică medicamente și este ușor de autoadministrat.

Compania Lumie se implică activ împreună cu Universitatea John Moores din Liverpool în sponsorizarea de cercetări cu privire la terapia pe bază de lumină și performanțele sportive și se mândrește cu faptul că este furnizor al echipei britanice de natație.

Lampa terapeutică Arabica
999 RON

Arabica este un aparat pe bază de lumină cu energie cu valoare ridicată, care oferă rezultate impresionante și care poate fi utilizat în mod convenabil la domiciliu.

Lampa terapeutică Brightspark
1299 RON

Brightspark este un aparat mic, dar puternic, pe bază de lumină pentru tratarea TAS, un aparat versatil pentru utilizare acasă sau la locul de muncă.

Lampa terapeutică Desklamp
1299 RON

Desklamp cu iluminare cu control prin atingere emite lumină îmbunătățită și reglabilă pentru tratarea TAS acasă sau la birou.

Lampa terapeutică Brazil
1499 RON

Brazil este cea mai puternică lampă terapeutică, cu becuri strălucitoare cu spectru complet, destinată tratării TAS în sesiuni de numai 30 de minute pe zi.