Terapia cu lumină pentru acnee

Terapia cu lumină pentru acnee şi îngrijirea pielii

Acneea afectează, de obicei, adolescenții sau persoanele tinere, deși unele persoane care suferă de acnee sunt afectate pentru prima dată spre vârsta de treizeci de ani. Simptomele sunt, de obicei, destul de ușoare. Dar atunci când există o problemă mai gravă, acneea poate afecta activitățile cotidiene și poate diminua încrederea în sine a persoanei respective.

Acneea este cauzată de reacțiile la schimbările hormonale și de efectul bacteriei Propionibacterium acnes. Testosteronul este principalul vinovat, acesta declanșând producția de ulei natural care împiedică celulele moarte ale pielii să cadă în mod corespunzător, astupând foliculii și determinând formarea de coșuri și puncte negre. Acest mediu favorizează înmulțirea bacteriei Propionibacterium acnes, cauzând inflamație și puncte roșii sau umplute cu puroi.

Tratarea acneei cu ajutorul terapiei pe bază de lumină

În prezent, nu există niciun tratament complet pentru acnee, deși există tratamente pentru prevenirea formării de noi puncte și cicatrice. Gelurile și cremele eliberate fără prescripție medicală fac murdărie și conțin peroxid de benzoil care cauzează uscăciune și mâncărime a pielii. Medicamentele cu prescripție medicală pot fi foarte eficiente, deși unele au efecte secundare neplăcute. Antibioticele administrate pe cale orală pot fi contraproductive pe termen lung.

Terapia pe bază de lumină este o abordare nouă și incitantă pentru tratarea acneei. La frecvențele corecte, lumina albastră elimină bacteria Propionibacterium acnes care cauzează inflamație, iar lumina roșie vindecă pielea. Studiile clinice în care s-a utilizat această terapie combinată pe bază de lumină au demonstrat o îmbunătățire a aspectului pielii de peste 70 %. Echipa din spatele cercetării a ajutat compania Lumie să dezvolte aparatul Lumie Clear, un dispozitiv comod cu LED-uri pentru tratarea acneei de pe orice parte a corpului.