Terapia cu lumina pentru tulburarea afectivă sezonieră

Terapia tulburărilor afective sezoniere (depresia de iarna)

Multe persoane mănâncă și dorm puțin mai mult în timpul iernii și acestora nu le plac diminețile întunecate și zilele scurte. Acest lucru este cunoscut sub numele de „depresii de iarnă". Alte persoane prezintă simptome mai grave, precum probleme de somn, sevraj, mănâncă prea mult, depresie, anxietate și letargie. Acestea duc adesea la dificultăți acasă, la locul de muncă și în relații. Aceasta este o problemă recunoscută sub numele de Tulburare Afectivă Sezonieră (TAS).

TAS este cauzată de lipsa luminii strălucitoare iarna. Lumina care pătrunde în ochii noștri ne stimulează creierul să ne controleze ritmurile zilnice prin producția de hormoni. La unele persoane, nivelurile reduse de lumină din timpul iernii sunt insuficiente pentru a regla hormonii care ne afectează trezirea și somnul, precum și sentimentul că suntem energizați sau deprimați.

Tratarea TAS cu ajutorul terapiei pe bază de lumină

Pentru a trata TAS, majoritatea persoanelor afectate de această tulburare au nevoie de lumină care să pătrundă în ochii loc, la fel de strălucitoare precum o dimineață de primăvară într-o zi senină, timp de aproximativ 30 de minute pe zi. Lumina trebuie să aibă o putere de cel puțin 2.500 de lucși (măsura tehnică a strălucirii luminii), care înseamnă, cu aproximație, că este de cinci ori mai strălucitoare decât un birou bine luminat.

Lumie a conceput aparate pe bază de lumină care emit până la 10.000 de lucși, care vă oferă durate de tratament mai scurte și opțiunea de a sta mai departe de aparat. Acestea pot fi utilizate în timp ce lucrați sau acasă, în timp ce vă uitați la televizor. Alte aparate sunt proiectate pentru călătorii. Fie că suferiți de TAS din cauza luminii reduse sau de depresii de iarnă mai ușoare, s-a dovedit că lumina strălucitoare tratează simptomele acestora, vă aduce o dispoziție mai bună și vă face să vă simțiți mai energic(ă).

Lumie a inventat și aparatul Bodyclock menit să vă trezească treptat odată cu sporirea intensității luminii naturale. Acest lucru îi dă organismului dumneavoastră semnalul natural că trebuie să regleze nivelurile de hormoni, menținându-vă ciclul de somn pe calea cea bună și amplificându-vă buna dispoziție, energia și productivitatea pe tot parcursul zilei. Aparatul Bodyclock este o opțiune eficientă pentru tratarea depresiilor de iarnă și poate fi un adaos util la un aparat pe bază de lumină în tratarea tulburării afective sezoniere mai grave.

Lampa terapeutică Arabica
999 RON

Arabica este un aparat pe bază de lumină cu energie cu valoare ridicată, care oferă rezultate impresionante și care poate fi utilizat în mod convenabil la domiciliu.

Lampa terapeutică Brightspark
1299 RON

Brightspark este un aparat mic, dar puternic, pe bază de lumină pentru tratarea TAS, un aparat versatil pentru utilizare acasă sau la locul de muncă.

Lampa terapeutică Desklamp
1299 RON

Desklamp cu iluminare cu control prin atingere emite lumină îmbunătățită și reglabilă pentru tratarea TAS acasă sau la birou.

Lampa terapeutică Brazil
1499 RON

Brazil este cea mai puternică lampă terapeutică, cu becuri strălucitoare cu spectru complet, destinată tratării TAS în sesiuni de numai 30 de minute pe zi.